dissabte, 1 de març del 2014

1.- ELS INICIS

Per allà l'any 1977 en Xesco Boix, que ja portava força anys en el món de l'animació va conèixer quatre animadors que començàvem per aquelles èpoques i va anar establint contacte amb nosaltres de forma individual.
El  dia 9 de maig  de 1980 a les 17'00h. ens va convocar a una reunió al pis on vivia per aquelles èpoques,  al carrer Bailèn de Barcelona i així va néixer el col·lectiu: ELS CINC DITS D'UNA MÀ.




















             ( D'esquerra a dreta: Lluís Ma Panyella, Àngel Daban, Xesco Boix a dalt, Toni Giménez i Noè Rivas)


No érem pas un grup estable d'animació , érem cinc animadors que fèiem la mateixa feina i que teníem molt en comú i que volíem compartir les nostres experiències, les nostres energies, la nostra amistat, la nostra música per fer de la feina de cantar per a la mainada una feina professional  i digne. Aquests eren els nostres principis.

En vàrem fer força reunions: berenàvem, parlàvem, compartíem cançons, milloràvem plegats els nostres coneixemnts musicals i lingüístics i, per sobre de tot, compartíem amistat i ofici.

El 4 de gener de 1981 vam fer la primera actuació junts. Va ser en un lloc mític per a nosaltres: la plaça del Pi de Barcelona, una plaça en la què, en aquells anys, podies cantar lliurement, sense demanar cap tipus de permís i en la què la gent, en pocs instants, s'apropava i participava de les cançons.





























L'any 1982 vam continuar fent reunions,  compartint experiències, aprenent els uns dels altres i polint el nostre estil.


















També vàrem fer dues actuacions plegats, la primera a Mataró, a la festa de Les Santes.


 




La segona a la festes de La Mercè de Barcelona, el 24 de setembre de 1982 a la plaça Catalunya.













Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada